Jakt i Sverige 2016

Bubo med dagens andre tiur - voksen denne gang!

25-28. august

Bubo har jobbet som bare det med svært god kontakt, men det er ikke så mye fugl i år heller dessverre. I går tok han fin stand og opp kom en tiurkylling. Den fløy bak trærne, men røya var ikke like heldig. I dag fant han et stort storfuglkull (7 stk) og jeg fellte en tiurkylling.

På vei tilbake tar Bubo stand noen få meter fra bilen! Etter å ha tabbet meg ut med både Epo og Kluivert i lignende situasjoner gikk jeg raskt opp til ham og ba ham reise. Opp kom en stor tiur og jeg fikk et bra sideskudd, men ingen lyseslukker dessverre. Vi gikk etter og ca 100 m opp i skogen tar Bubo ny stand. Jeg går opp mot ham og da letter tiuren like foran ham. Den er tydelig truffet og kommer ikke så høyt og da hopper Bubo og får noen halefjærer..... Tiuren går inn for krasjlanding 10 m lenger borte og her blir han overfalt av en hvit Snøugle (Bubo scandiacus) og game over. Jeg tror jammen han kan bli kjempegod, bare så synd at det er så langt mellom fuglene, da er det jammen godt at noen havner i sekken så han får lønn for strevet🙂.

"Selfie" av en øyenstikker....

29. august

BÆRHENTING

Pause, vi hentet en god del tyttebær og blåbær. Helt på tampen for blåbærene pga nattefrost og mye regn nå de siste dagene.

Vi fikk kjøpt et par-tre liter multer siden det er minst to-tre uker siden de var slutt.

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 10:32

Nye regler i 2017
https://www.njff.no/nyheter/Sider/Nye-jaktregler-i-Sverige.aspx og linker her: http://svenskjakt.se/start/nagonstans-att-jaga/

mvh
Livar

22.08 | 13:49

Ønsker rypejakt Sverige 2017

04.05 | 18:01

Jeg tror det, av den enkle grunn at du da har dokumentert at du er
Kvalifisert til å jakte (får ikke løse jaktkort uten jegerprøve eller tilsvarende)

04.05 | 15:27

Hei, flott side. Er det noen som kan svare på om det er nødvendig å betale norsk jegeravgift når det kun er Sverige jeg jakter i?