Toppjakt 2013

25.-27. januar 2013

Svein, Øyvind og meg skulle ha tre dager med toppjakt i Överkalix traktene. Det startet lovende første morning, en flott Orrhane beitet i toppen av en bjørk. Det var bare det at bjørken stod inne på tunet på et torp og der er det ikke lov å skyte selvsagt - skulle tro den visste det. Men, vi fikk tatt en del bilder. Uansett dette var jo en lovende start. 😀


Vel, for å gjøre en lang historie kort - denne "husorren" var den eneste fuglen vi hadde på skuddhold med unntak av en jerpe. Vi fikk sett både tiur, røy, orrfugler, jerper og en rype, men det ble ikke gode sjanser for felling. Uansett, det var fantastisk å nyte fullstendig stillhet og vakker natur. Under kommer noen bilder fra turen.

"Husorre"

Svein er klar for litt varm drikke.

Svein sjekker GPS og Øyvind tar seg litt varm te. Flott vær men det fort kaldt på hendene. Tempen varierte fra 8-22 kalde grader ila de tre dagene.

Livar og Øyvind, vi ser ut som vi kommer rett fra vinterkrigen......

Enslig furu på myren.

Klar for jakt.

Mange flotte skogsveier.

Solen dalte fort etter lunsj....

Mot lyset!

Rimfrost.

Solnedgang ved Rönsjärv.

Når katten er borte danser musene på bordet!

Vi såg mange elger på turen. Her er ei elgku med kalv like før lyset gikk helt. Vi var ute på en liten spaningstur etter en Lappugle som hadde blitt sett ikke langt fra der vi bodde.

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 10:32

Nye regler i 2017
https://www.njff.no/nyheter/Sider/Nye-jaktregler-i-Sverige.aspx og linker her: http://svenskjakt.se/start/nagonstans-att-jaga/

mvh
Livar

22.08 | 13:49

Ønsker rypejakt Sverige 2017

04.05 | 18:01

Jeg tror det, av den enkle grunn at du da har dokumentert at du er
Kvalifisert til å jakte (får ikke løse jaktkort uten jegerprøve eller tilsvarende)

04.05 | 15:27

Hei, flott side. Er det noen som kan svare på om det er nødvendig å betale norsk jegeravgift når det kun er Sverige jeg jakter i?