2012

Søndag 2 desember 2012

Det begynner å bli en stund siden jeg skrev i dagboken nå men gnisten har ikke vært så stor i år. Hele dette året har vært stress og kav med syke foreldre og alt som fulge med.

Nå ser det endelig ut til at vi er ferdig med det meste og i går fikk jeg laget litt førjulstemning her hjemme.
Og heldigvis. For da bare badet sto igjen å vaske klarte jeg å dette ned fra krakken jeg sto på og ødelegge minisken. Så nå sitter jeg her med et kne som er dobbelt så stort og kan nesten ikke gå. Typisk nå når jeg endelig skulle få litt tid til juleinnkjøp og alt her hjemme. Nå får jeg bare håpe at det går over uten at jeg må under kniven og at jeg snart er i full vigør igjen.

Ellers har hundene det bra alle tre. Bubo vokser og trives men har stagnert litt i høyden så han blir nok ikke for stor nei. Veier rundt 25 kilo og er kraftig og fin. Blir 8 mnd  den 12 så han er jo ikke så gammel enda, så han vokser nok en stund til. Like herlig i gemyttet er han fremdeles og han elsker å kose med hodet inntil kinnet ditt så du smelter helt og holdent😘.

Bildet viser terrassen etter at jeg hadde satt opp lys i går. Fint å se fra kjøkkenvinduet når det er mørkt ute og det er det jo mange timer av døgnet på denne årstiden. Kjenner at jeg gleder meg litt til jul, spesielt julaften. Blir stille og rolig i år, bare 4 stykker men det blir veldig koselig likevel. Jeg må bare komme meg i foten så jeg blir i stand til å gjøre det koselig.

I morgen har min svigersønn bursdag så han får gaver 2 ganger denne måneden. Akkurat som Snorre som fyller år lille julaften. Snakk om å sanke gaver dag etter dag. Og med den kjempefamilien han har så er det ikke få gaver han får heller😉. Heldig er han i hvert fall 🙂

Nei, nå får jeg prøve å ake meg opp trappen til bingen. Det er ikke lett, havnet på sofaen i natt men prøver igjen....
Ha en superfin adventstid alle sammen🙂🙂🙂

Søndag 11. november 2012

Jeg har vært med på dressurkurset til Åse og Siri noen uker nå og nå var dagen kommet for litt reell provokasjon for to og firbente - duetrening på Sotra. Trond som har Nicky (far til Bubo) holder duer og var duemester for dagen. Vi kjørte i lag utover og like før vi var fremme åpnet slusene seg for fullt. Ikke før hadde vi fått på oss regntøyet lettet været og det ble ganske så fint etterhvert, til og med glimt av sol.

Vi gikk et lite stykke opp i utmarken og fant et egnet sted for trening. Åse og Siri valgte en rolig tilnærming og vi deltakere fikk en grei påminning om det å gaule å gestikulere IKKE har noe for seg. Dette ble understreket av flere nyttige historier fra to damer med lang erfaring med dressur av hund. Treningen gikk helt rolig for seg og vi fikk alle en rekke flotte situasjoner som vi kan bygge videre på. Jeg er egentlig imponert av alle hundene som viste svært lovende takter. Jeg er jo selvsagt spesielt stolt over egen hund - men det hører jo med. 😀

Tusen takk til Åse og Siri, duemester Trond, fotograf Ove og til de andre deltakerne - vel blåst og lykke til videre i dressuren.

Lørdag 13 oktober 2012

Da er vi kommet hjem fra en koselig helg i Sokndal hos Livars foreldre. Nydelig vær hele tiden var det også. Vi reiste onsdag rett etter jobb. Snorre har hatt høstferie denne uken og da benyttet vi sjansen. På vei hjem kjørte vi innom Hafrsfjord (Livar måtte se etter en fugl selvfølgelig 😉) og der er bilde av sverdene fra. Det er Snorre som har tatt bildet, han begynner å bli en skikkelig flink fotograf.

Nå ser det ut til at Bubo har sluttet å vokse i samme rekordfart som tidligere heldigvis. Lurte en stund på om det skulle bli en hest av ham til slutt. Men gemyttet er like herlig fremdeles og han kryper jevnt og trutt opp i fanget og legger hodet i halsgropen på oss for riktig å vise hvor glad han er i oss alle. Hvem smelter ikke av slikt ??? Tetrix er bare passelig fornøyd med hele Bubo og spesielt siden han skal ha så mye oppmerksomhet. Det er jo han som har eneretten på kosing, det mener i hvert fall han😠.

Ellers var det godt med noen dager fri og kunne sove litt lenge om morgenen. Merker godt at det begynner å bli mørke kvelder og snart snur vi klokka også😥. Det er litt greit første kvelden, siden vi skrur den tilbake, men så er vi like trøtt igjen. Nei, den mørketiden skulle jeg gjerne vært foruten.

Bare 4 uker igjen til jeg skal til England med søstre, døtre og nieser. Alle gleder seg veldig, utenom meg. Gruer meg til flyturen men resten blir sikkert gøy.
Blir sikkert mye artig med så mange på tur🙂.

Nå får jeg komme meg i seng, straks midnatt og jeg har mange planer for morgendagen. Så jeg kan ikke sove for lenge heller🤔.

Fredag 5 oktober 2012

Bubo runder 1/2 år på onsdag og dette bilde tok jeg i går. Han vokser til nå og ser snart voksen ut. Men han har litt å gå på enda. Foreløpig vokser han jevnt og fint og det er det viktigste.

Endelig helg, er passe trøtt etter denne uken og lange dager har det vært. Er ikke helt god i halsen i kveld så det er bare å finne frem diverse remedier for å stoppe det før det blir mer. Høstferie neste uke og vi tar fri fra onsdag for å reise en tur til Livars foreldre. Er en stund siden sist nå, har rett og slett ikke vært tid til det. Så nå må vi avgårde en tur. Ser ut som været skal bli ganske bra neste uke også.

Og det er på tide. Hjelpe meg som det har regnet i det siste, den ene bygen verre enn den andre. Du er nødt til å være oppvokst på Vestlandet for å tåle dette tror jeg. Og selv for oss røyner det på nå. Like før vi blir værsjuke hele gjengen.

Nå har jeg sett på Norske talenter mens øyenlokkene ble tyngre og tyngre. Fikk dem litt opp igjen men kjenner jeg er trøtt som en strømpe. Heldigvis litt lengre sovetid i morgen selv om den hersens vekkerklokka må stå på da også. Livar og Snorre skal nå en sportsbutikk til den åpner for de har tilbud på ski og det skal begge ha. Så vi får håpe de har til dem også. Det gjenstår å se om det blir mye snø i år så de får brukt dem litt hjemme også. Kanskje jeg skulle hatt et par jeg også ???????

Ellers lite nytt og berette. Dagene er stort sett de samme, ikke noe særlig spennende som skjer men det er nå så. Nå er jeg bare glad det er helg og det er nok resten av de som bor her også, både 2 og 4 beinte. Bare å finne sengen mens jeg ennå er våken😉.

Lørdag 29 september 2012

Da har Bubo vært på sitt første valpeskue og blitt Best i rasen. Han har mye å lære enda når det kommer til utstilling men i dag fikk han mye sosial trening og det er det viktigste. Han var litt usikker da vi gikk inn i hallen men det gikk fort over og etter det var han som han pleier hjemme. Og det uten tryggheten til de 2 andre som ikke var med.

Jeg har ikke hatt noe tid til å trene ham for utstilling, det har vel blitt en halv time siste uka, og da i trygge hjemlige omgivelser så sånn sett var han jo veldig flink i dag. Vi skal nok bli mye flinkere etter hvert som han blir eldre.

Ellers går det mye i det samme hver dag. Ferien er over og det er tilbake til det samme. Men snart er det høstferie og da tar vi oss kanskje et par fridager og besøker Livars foreldre. Er en stund siden nå så det er vel på tide.

Høstværet er kommet for fullt, det vil si, det er vel samme været vi har hatt i hele år. Regn og atter regn. I morgen meldte de også mye vind så de første høststormene er vel like om hjørnet.

Har nettopp sett på Skal vi danse og jeg må si jeg er imponert over flere av deltagerne. Utrolig hva trening kan gjøre, det er sikkert. Veldig gøy å se på i hvert fall.

Nei, får vel gjøre litt husarbeid før jeg køyer. Dessverre forsvinner det ikke om jeg gjør andre ting jeg liker bedre. Så det er nok bare å sette i gang....

Søndag 26 august 2012

Da har Bubo fått lukte på sin første varme fugl og det er ikke mye i veien med instinktene der i gården nei😀. Han ble helt vill og nå etterpå hopper han rundt og ser opp i luften bare en fugl fyker forbi.

Men ellers er utsiktene til å få lukte på fugl liten er jeg redd. Det er VELDIG lite fugl i år. Også i Norge er det svart sies det og det merkes her også. Vi har nesten ikke sett en rovfugl, ingen lemen og det er lite bær. Så det lover jo ikke allurat godt for oppveksten til ungene. Så det blir nok mest ferie i år og lite i frysen er jeg redd. Men sånn er det nå en gang. Vi må bare ta det som det kommer.

I går var vi alle hos kokken og spiste middag. Det var kjempegodt og kjempekoselig. Det er jo det som er det kjekke her oppe. Vi møtes år etter år og har det fint sosialt. Og det er det viktigste.

På tirsdag skal alle sammen på grilling av villsvin og rådyrlår. Det blir spennende. Har smakt det før og det er kjempegodt. Selv om vi ikke er langt fra Norge er det mange spennende retter her som vi ikke spiser hjemme. Og det er jo kjekt.

Livar er i skogen med en jaktkompis i dag og jeg har nettopp vært på tur med de to små. Så nå ligger de og purksover begge to. Skal snart kjøre på butikken og handle litt for i dag må jeg lage middag. Men det er greit det. Blir mange dager jeg slipper så jeg skal ikke klage.

Så får vi bare håpe at det blir en fugl i sekken i dag også🙂🙂.

Torsdag 23 august 2012

Da er vi kommet til Umeå etter å ha tatt det rolig oppover siden mandag kveld. Bildet er fra Oresjöen i går på vei til Hölick i Hudiksvall.

Bubo fikk mage/tarm virus i helgen og vi trodde først det var p.g.a et kutt han hadde betennelse i på låret. Men nei da, det går en slik virus på Vestlandet og i går begynte Kluivert med diare. I dag var han såpass dehydrert at vi gikk til dyrlege og fikk gitt ham veske og fikk Canikur, så nå håper vi bare han blir fort bra igjen til jakten. Og så begynte jammen Tetrix også i dag, men det ser ut som han ikke har det så voldsomt. Det må jo være noe, det slår jo ikke feil.

Været har vært fint til nå, men noen byger har det vært. Det er meldt litt regn i helgen og på mandag, men det skifter stadig så vi får bare vente og se etter hvert.

Uansett herlig å ha fri og komme seg vekk litt. Etter å ha mistet begge mine foreldre på 3 mnd trengte jeg noe annet å tenke på nå. Så godt med noen uker fri fremover.

I morgen ettermiddag regner vi med å være fremme og vi gleder oss til å treffe igjen alle venner vi har der oppe som kommer hvert år. Nå går det i litt yatzy og en pils før vi køyer. Ingen vekkerklokke på her nå, men vi har jo 3 stykker på 4 bein så det blir ikke noe soving langt utpå formiddagen uansett.

2 dager igjen til årets jakt begynner, gjett om Livar gleder seg 😀😀😀😀.

Tirsdag 7 august 2012

1 uke igjen til ferie. Nå er de fleste kommet tilbake på jobb og da er det så herlig å ha alt til gode😉. Kan nesten ikke vente til neste onsdag.

Her er Bubo og jeg på tur i vinden. Øret vrenger seg av blåsten men det gjør ikke noe. Han har fått ny sele. Det er fordi han skal lære forskjell på når han kan få løpe fra deg og når han skal gå fint i line. Han storkoser seg på tur og ser han en mark løper han som en villmann gjennom gresset. Det er noe av det kjekkeste han vet.

På mandag skal han få møte 4 søsken. Det ble ikke noe av sist på grunn av et voldsomt regnvær så vi prøver igjen. Bør være opplett når de skal leke og kose seg sammen ellers er det ikke like gøy. Ikke for oss heller. Så vi håper på fint vær på mandag. Blir spennende å se om søskene også har det flotte lynnet som han har. Han er bare god den hunden og snill som et lam😀.

I dag har det nærmest vært høstvær. Har ikke sett noe til solen og det er en sur vind ute. Satser på at sommeren er tilbake til vi går på ferie. Det må ikke være helt slutt enda. Gleder oss uansett til mange kjekke opplevelser med gode venner. Faktisk er det 4 runde dager blant de vi treffer når vi kommer så det er mye å feire. Må jo gjøre litt stas på dem.

Har blitt lite OL titting på meg i år. Men så har ikke Norge gjort det så bra heller da. Til og med håndballjentene som stort sett er bankers har flippa helt ut. Gikk videre i dag med et nødskrik. Vet ikke om det var helt fortjent med det spillet de har hatt i dette OL. Får håpe det endelig løsnet og at det blir bra å se på det som er igjen.
Men skal prøve å få med meg litt av det som er igjen. Er en del friidrett jeg skal ha med meg i kveld. Så jeg får gjøre litt tiltrengt husarbeid før jeg rigger meg til i sofaen🙂.

Onsdag 1 august 2012

Slik så det ut utenfor her rett før solen gikk ned. Rett og slett vakkert spør du meg. Og enda regnet det godt ute også. Utrolig hvor mange forskjellige farger det kan være på himmelen🙂.

I dag er det 14 dager til jeg går på ferie. Jeg har begynt nedtelling nå, er begynt å komme skikkelig i feriemodus. Men det er jo ikke så rart, sommeren er jo snart over uten at det har vært særlig sommer, så kanskje vi får litt av den nå når vi tar ferie. Uansett, det har vært et tøft år med syke foreldre og mye styr. Men i går fikk min far fast sykehjemsplass og var veldig glad for det. Og det var vi også. Nå får han det trygt og godt den tiden han måtte ha igjen😀😀.

Nå har folk begynt å komme tilbake på jobb. Men fremdeles er det langt fra alle så dagene er fremdeles rolig og det gjør ingen ting nei. Er på en måte litt ferie det også.

Bubo vokser for hver dag og er fremdeles både snill og lydig. Han har rett og slett et fantastisk gemytt den hunden. Han er jo valp, og til og med fuglehund som er livlig til tusen. Og livlig er han, men samtidig så utrolig glad i mennesker og snill og god. Ingen som helst valpebiting, tror det er første hunden jeg har hatt som jeg ikke har en eneste rift etter når de har melketenner (synåler). Og jeg har hatt noen hunder gjennom årene.
Åse har gjort en fantastisk jobb med dem, som vi valpekjøpere nå nyter godt av. Hun har forresten bursdag  i dag så Gratulerer så mye. Vet at du har kost deg på hytten og håper du har hatt en flott dag😀.

Klokken har passert 11 så det er bare å krype i bingen. Det er tidlig opp noen dager enda før jeg kan nyte kveldene uten å tenke på klokka😉.

Søndag 29 juli 2012

Da er vi snart ferdig med juli og ferien nærmer seg med stormskritt. 2,5 uke igjen så blir det fri en stund. Gleder meg !!!!!

I går var vi og ordnet i hagen til mine foreldre og den ble veldig fin. Både vi søstre og menn var der så det ble en koselig dag der mye ble gjort. Alt går så mye lettere når vi er flere sammen🙂.

I dag reiste Lexie hjem igjen til sin familie. Hun ble utrolig glad da hun så hvem som var utenfor da vi åpnet bildøren og løp fra den ene til den andre om og om igjen. De var like glade eierne også. Fikk nesten litt klump i halsen av å se på dem. Litt vemodig å levere henne også. Når hun har vært en del av flokken i nesten en mnd blir det tomt når hun reiser. Bubo lar det selvfølgelig gå ut over Tetrix nå når han ikke har Lexie å herje med, og det er IKKE populært, den er bare grei. Tipper Tetrix lurer på om ikke vi snart skal levere ham et sted også😥.

Ellers har vi vært i bursdagsbesøk i dag. Veldig koselig og kjekt. Vi feiret like godt 2 små og en stor samtidig og det var deilig middag og mange gode kaker. Er mett enda.

Onsdag var vi med Bubo og gav ham sin første rabies vaksine. Det er jo blitt nye og mindre strenge regler nå enn før men vi velger å gi ham en vaksine til for å være sikker. Det blir jo ikke tatt blodprøve lenger så vi kan ikke vite sikkert hvis ikke. Han var blitt nesten 14 kilo så han er nok passert det nå. Han spiser godt og er fremdeles like snill. Så vi er veldig fornøyd med ham. Er veldig interessert i fugler og viser gode takter til å lære, så Livar gleder seg til han blir litt eldre og treningen kan begynne for fullt. Foreløpig går det mest i vanlige ting som sitt, kom osv. Han liker veldig godt å bære ting i munnen og det skal vi ikke ta fra ham. Håper han blir samme lyst apportør som Epo var. Han var jo bare helt fantastisk. Så han en fugl bli truffet men som fløy videre stakk han avgårde prompte og kom sjelden tilbake uten fuglen i munnen. Vi tenker fremdeles mye på Epo, han var et unikum😘.

Søndagen begynner å nærme seg slutten så jeg får vel bare begynne å gjøre klar morgendagen. Men jo fortere den kommer jo fortere blir det ferie😀. Men fra da av kan det godt gå veldig seint😉.

Mandag 23 juli 2012

Denne lille krabaten var ute på sin første flyvetur i dag og det gikk så som så. Han klarte så vidt å fly opp på dette sykkelhjulet i stativet på jobb og der satt den. Jeg fikk komme helt inn på den og ta bilde men så hoppet han ned på asfalten. Får bare håpe at han fikk orden på flyvingen før det kom en katt forbi. De finnes det mange av der inne. I fjor var det et helt kull med små skjønne kattunger der. Vi gav dem mat men måtte til slutt be dyrebeskyttelsen komme og hente dem. Men den ene fikk vi fanget og den har en kollega av meg. Den er nå blitt stor og flott og bærer det kongelige navnet Sonja😉.

Og det regner og det regner. Ser ikke ut som det har tenkt å stoppe heller. Er et lite opphold innimellom men akkurat når du får litt håp om at det skal vare så er det påan igjen. Er ikke juli og fellesferie for ingenting nei. Nesten godt å være på jobb hvis det ikke hadde vært for at vi må så tidlig opp. Men nå er det bare vel tre uker før det er ferie. Og det skal bli godt. Først er det barnedåp av det seneste tilskuddet i familien og så bærer det av gårde til Sverige og årets jakt. Gleder oss til å se igjen våre jaktvenner også. Det er bare de dagene i året vi ser dem men det føles som det var i går hver gang vi treffes. Vi har det veldig kjekt sammen og i år kan vi feire 3 runde gebursdager også så det blir noen gaver som må pakkes før vi reiser.

I dag har jeg kjøpt maling og skal male opp igjen en gammel aviskorg som Livars besteforeldre har hatt. Den er skikkelig gammel men kommer til å bli flott når jeg får fikset den litt. Har nettopp malt en kommode og en hylle i gangen og det ble veldig fint. Det skal ikke alltid så mye til før det blir bra.

Livar har vært på tur på Herdla med hundene så man skulle jo tro de var trett nå, men nei da. De kappes om å få gå ut for her kan de løpe løs. Kluivert og Lexie ligger langflat etter hverandre. Hun har blitt kraftigere på disse ukene og fått mer muskler. Ikke rart det sånn som hun har løpt. Kluivert er også blitt mye sprekere etter så mye trening og det er jo bra for jakten som kommer. Han gidder  jo ikke løpe sånn ellers når han ikke har noen å løpe med. Så da må han sykles med i stedet men det har ikke vært behov for nå når Lexie har vært her. Men til helgen skal hun hjem igjen så det blir litt rart for både oss og hundene. Merkelig hvor fort vi venner oss til en hund til.

Nei, får lese litt før jeg køyer, gidder ikke noe annet i kveld😎.

Torsdag 19 juli 2012

Her er Snorre med alle hundene etter endt tur på Herdla i kveld. Det er litt tøft med en setter av hver farge syns jeg, selv om Bubo er litt liten enda til at det blir helt riktig. Og så er det lille "sjefen" i fanget da, som alle de andre har full respekt for. Ingen av dem tør å nærme seg hans matfat selv om de gjerne tar en tur i hverandres sitt. Den gutten vet å gi beskjed, det er sikkert.

Ellers har Snorre litt reisefeber nå, naturlig nok. Gleder seg veldig til å reise på Dana cup i morgen. Så får vi bare håpe at de når langt. Men de får det nok gøy uansett.

I kveld har jeg ryddet i gangen, i skap og hyller. Så nå ble det ryddig og fint. Det trengs innimellom og det er utrolig hva du har som blir glemt helt til du finner det igjen. Men det ble nå en sekk med ting til kasting også. Har mye mer som skal ryddes, får ta litt etter litt.

Endelig helg i morgen. På søndag skal Bubo få treffe en del av søskenene sine igjen og det blir nok stas. Blir artig å se hvordan de er nå. Om de er lik i høyde og ellers. Tror kanskje Bubo er hakket større enn de andre men det er ikke sikkert. Blir veldig gøy å se dem i hvert fall. Får bare håpe været blir noenlunde bra.

Men nå blir det godt med 2 dager der vi kan sove LITT lengre. Bubo passer jo på at det ikke blir for langt ut på formiddagen uansett.

Jeg er såååååååå klar for ferie nå, men det er enda 3,5 uker til 😥

Onsdag 18. juli

Her ser dere Snorre i aksjon. Han og Livar har vært på skytebanen i dag, Snorre for første gang. Og det syns han var kjempegøy. Traff gjorde han også. Han fikk låne mitt gevær og dette blir nok ikke siste gang den gutten er med. Det blir nok en liten jeger av han også etterhvert.

Nå har Lexie vært her i 2 uker. Hun begynner å bli svært husvarm nå og tror nok at hun skal være her bestandig. Men om 1,5 uke kommer de tilbake og da blir det nok gjensynsglede tenker jeg. Men hun vil nok savne de andre hundene og det å løpe løs rundt her i hagen med Kluivert. Men hun kommer nok snart inn i den gamle vanen igjen.

I dag hadde en kollega med seg belgiske vafler og lapper på jobb. Det var kjempegodt. Tror jeg må innvestere i et sånt vaffeljern og lage. Det var en ny vri fra de vanlige lappene jeg lager. Tross overskyet vær hadde vi en koselig utelunsj med is og bær til vaflene.

Om 2 dager reiser Snorre til Danacup. Han gleder seg veldig til det selvfølgelig selv om det ikke skulle gå hele veien til finale. Det er jo turen med kompisene som er gøyest. Så blir jo resten bare bonus😉.

Det nærmer seg helg igjen også og enda litt nærmere ferie. I dag er det akkurat 4 uker igjen før det blir 1 mnd ferie. Gleder meg skikkelig og er veldig klar for det nå. Men det er stille og rolig på jobb så dagene er mye finere enn til vanlig. Og så er det veldig greit å kunne dra når alle er tilbake i full jobb igjen. Mindre folk på veiene også da og fredeligere på alle måter.

Nei, nå må noe gjøres før jeg tar kvelden så det er bare å gi seg for denne gang.

Torsdag 12 juli 2012

Da er det snart helg heldigvis. Er temmelig trøtt etter en uke med tidlig opp hver dag, full jobb og 4 hunder. Selv om vi er 2 så merker vi at det er valp i huset som må ofte ut og en hund på besøk i tillegg. Det går jo fint men du blir trøtt når helgen kommer.
Hadde egentlig vært godt med litt fri nå men må nok pent vente. Er ikke så mange fridager å bruke dessverre.

På bildet var vi på tur tirsdag kveld på Herdla. Der var nydelig sol mens hjemme var det overskyet og grått hele dagen. Så det er ikke alltid du skal forflytte deg langt før været skifter veldig.

I dag er Bubo 3 mnd. Og neste helg skal vi treffe 3 av hans søsken så det blir gøy. Spennende å se om de er like store eller om noen har utviklet seg mer enn andre. Og så får de treffe hverandre igjen og lekesloss litt og det kommer de til å like. Ser bare hvor Bubo leker med Lexie. Hun er jo bare et år så hun syns jo det er veldig gøy. Tetrix derimot blir ikke blid hvis han prøver seg. Her skal det tydelig markeres hvem som er sjef. Går rundt med nesa i sky og tror han er en meter høy minst. Det er en del artige episoder her om dagen, det er sikkert.

I november skal vi på jentetur til London. Det blir veldig kjekt. Vi søstre og våre døtre, så vi blir 7 stykker. Jeg har ikke vært i England så jeg gleder meg til å se vokskabinettet og mye annet. Skal bli veldig gøy. Men har litt flyskrekk så gleder meg ikke så mye til det da.

Nei, det er enda en del som skal gjøres før kvelden er slutt så det er vel bare å begynne. Men i morgen kveld skal jeg ikke gjøre noe😉.

Mandag 9 juli 2012

Nydelig sommervær i dag med mange grader over 20. Det kan vi like.

Har vært hos dyrlege og vaksinert hundene i dag. Bubo er blitt 11 kilo og begynner å bli stor. Da vi fikk ham var han lavere enn Tetrix men nå er han minst 5 cm høyere.
På bildet har han fått øye på hester for første gang. Det resulterte i ståpels over hele ryggen. Skikkelig "kummelt" med sånne store dyr. Men han avreagerte fint etter en liten stund og gikk nesten helt bort til dem. De stoppet og sto der en stund så neste gang er det sikkert ikke farlig lenger. Tetrix enser dem ikke, men han syns jo ikke noe er tøffere enn han, så da så.

Nå er det blitt skikkelig rolig på jobben. Veldig mange som har ferie og det er litt godt med rolige dager også. Når vi i tillegg har vær som i dag skal vi ikke klage. Men de truer med regn hver dag nå så vi får se hvor lenge det varer. Nå er Signe kommet igjen på jobb så nå er det litt kjekkere igjen 🙂.

Nei, nå går jeg ut på terrassen og nyter kveldens siste solstråler, dagbok får være dagbok😉.

Søndag 8 juli 2012

Et dårlig bilde, tatt med mobilen om kvelden, men det viser de 2 nye tilskuddene i huset som er blitt perlevenner. Lexie er kommet på feriebesøk og skal være her i 3 uker. Vi var litt spente på hvordan det ville bli med 3 hanhunder i alle aldre her men det har gått knirkefritt. Hun elsker å løpe i hagen med Kluivert og de løper i en vanvittig fart. Innimellom hopper hun i sjøen og tar en liten runde før de løper igjen. Inne leker hun med de små og har en engels tålmodighet. Tetrix var veldig opptatt av henne første døgnet, det var jo tross alt en dame, men så dabbet interessen litt av. Bubo derimot kan leke med henne i timesvis. Og Lexie forguder den lille😘.

Litt mer jobb er det selvfølgelig med enda en hund i huset. Spesielt siden vi også har Bubo som bare er en valp og må ofte ut. Men det går fint når vi er 2 og det er bare for noen uker. Jeg har hatt mange flere hunder samtidig før, da med barn i tillegg, så dette går ingen ting i forhold. Om en uke kommer Snorre også, etter å ha vært 2-3 uker i USA så da blir hundene glad. Spesielt Tetrix som dilter etter Snorre hvor han enn går.

Ellers er fellesferien begynt og det merkes på været ute. Fra nydelig sommervær for et par dager siden ( 32 grader og sol på terrassen kl 10 om kvelden) er vi nå tilbake til vårt vanlige regnvær. Ganske bra temp men det blir jo ikke det samme. Slipper å vanne blomster, det er det eneste.

I dag skal vi på besøk til Signe og Adrian og det blir kjekt. Signe har hatt ferie i 3 uker nå men kommer heldigvis igjen i morgen. Da blir det kjekkere på jobb, nå er jo de fleste gått på ferie også.

I morgen skal vi til dyrlegen for årets vaksine. Velger å vaksinere hvert år selv om det egentlig ikke er nødvendig lenger. Da er vi på den sikre siden i hvert fall. Bubo skal ha sin siste vaksine og sjekkes etter urinveisinfeksjonen. Håper han er bra nå. Og så må han få rabiesvaksine uken etter. Nå er det jo mye kjappere å få den biten i orden heldigvis.

Kl er 10 om fomiddagen og Livar og hundene er sluknet som lys alle sammen. De var oppe i 6 tiden, da våknet Bubo til liv og da er det gjort. Han er vant til at vi da står opp og skal på jobb på den tiden og vet jo ikke at nå er det helg og vi vil sove🤔.

Ja,ja nå sover alle så nå skal jeg nyte freden så lenge den varer 😉😉

Fredag 30 juni 2012

Endelig fredag og helg. Ikke meldt det store været men godt å få slappe av litt og slippe å stå opp så tidlig.

Her sitter og står Bubo og Tetrix og ser på Livar som slår plenen. Bubo lurer nok fælt på hva han driver med.

Bubo hadde fått urinveisinfeksjon men nå ser han heldigvis ut til å være bedre. Merket ikke noe på allmentilstanden hans men han drakk og tisset litt for mye til at det var normalt så da var det bare å sjekke. Han har lagt på seg nesten 3 kilo siden han kom i hus for 14 dager siden så han må ha vokst mye mer enn vi kan se. Ser det ikke så lett når du går sammen med ham hele dagen. Han har et fantastisk gemytt i hvert fall og blir sosialisert av mange hver eneste dag på jobb. Så han blir nok glad i folk. Han elsker å bære ting i munnen så kanskje han blir en lystapportør. Det er å håpe. Her om dagen så han 2 måker på plenen fra stuevinduet og han sto fastlåst og studerte dem i evigheter. Så fugler vet han er noe spennende, det ligger nok godt inni genene🙂.

Ellers er Tetrix mye flinkere til å leke med ham nå. Men hvis Bubo biter ham i øret eller trakker ham på beina, ja da tenner han i boks på sekundet. Bubo skjønner heldigvis såpass at da er det bare å slenge seg på rygg med beina i været fortest mulig. Han tenker nok sikkert at det er voldsomt hvor lett antennelig det små krapylet er. Kluivert får han derimot behandle som han vil. Den gutten er dessverre alt for snill. Hvis han står og spiser kommer glatt den lille frekkasen bort og stikker hodet i skålen hans. Men i stedet for å jage ham vekk løfter han bare hodet opp og venter til Bubo går vekk igjen. Det hadde ikke skjedd med Tetrix, det er sikkert. Artig å se på dem i hvert fall. Av og til kan du nesten se hva de tenker.

Det er kjedelige dager på jobb nå. Signe har ferie så det er ikke så mye artigheter som vanlig. Heldigvis har hun bare en uke igjen til hun er tilbake. Da er det nok blitt mye stillere på jobb også så da blir det litt fredeligere dager en stund. Og når alle er tilbake i august, ja da reiser jeg på ferie i en mnd. Det smaker alltid like godt for da har jeg gått hele sommeren og ventet. Men en og annen fridag innimellom må det vel bli en råd med i sommer også.

Livar er reist på Herdla med de 2 voksne og Bubo ligger ved føttene min og sover. Enn så lenge. Hvis han plutselig hører en lyd er det opp og sjekke med en gang, som det skal være.

Nei, får få på en maskin med klær så jeg føler jeg har gjort noe hjemme i dag også.
Men så er det bremsen på for i dag.........

Mandag 18 juni 2012

Her sitter Bubo og ser på sauene som løper avgårde. Rett før var det Bubo som løp da lammene kom løpene mot ham. Veldig hvor tøff man blir da nå de løper vekk igjen😉
Ellers går det fint med ham. Var spent på hvordan det skulle gå da vi var på jobb i dag men han lå og sov hele dagen og måtte vekkes hver gang jeg luftet ham. Nå har han tatt det igjen i kveld da men det skulle nesten bare mangle. Han er jo en valp med masse energi så det er ikke mye som ikke skal sjekkes her i huset. Tror han har vokst bare på de dagene siden vi fikk ham selv om han ikke har vært så veldig flink til å spise akkurat. Han er så opptatt av hva alle gjør at ved den minste lyd så glemmer han matfatet. Merkelig det der med valper, spiser som hester i valpekassen og så blir det stikk motsatt med det samme de flytter til nye hjem. Det er nå bare å håpe at det snart snur. Pen er han i hvert fall så får vi bare håpe det fortsetter.

Ellers sov jeg dårlig i natt og har vært megatrøtt i hele dag. Men ikke mye vits i å legge seg tidlig for da skal bare valpen opp igjen. Og så er det gjort. Ja,ja, det er hardt å være småbarnsmor igjen.

I går hadde yngste sønnen min gebursdag så han var til middag. Må jo sørge litt for ham når han ikke har skaffet seg en dame enda. Begynner å bli på tide har jeg sagt til ham men han har visst god tid.

I dag har det vært kaldt ute. Minner litt om høst, ikke mye om sommer i hvert fall. Får ikke håpe det var den som var i mai og begynnelsen av juni. Da har vi ikke mye å se frem til lenger.

Jeg fikk meg en skikkelig forkjølelse i forrige uke men den er heldigvis på retur ser det ut til. Sånne sommerforkjølelser henger ofte lenge i og det er veldig mange som er forkjølet for tiden. Ikke så rart heller med så skiftende vær.

Nei, nå får jeg gi meg, er vel på tide med ny luftetur på småtten. Ikke helt husrein enda nei hvis vi ikke passer på.🤨

Fredag 15 juni 2012

Da er Bubo kommet i hus 🙂. Ikke mye redd den gutten. Skulle tro han hadde bodd her i ukesvis. Rett i lekene til Tetrix og de fikk gjennomgå. Ikke særlig populært hos Tetrix men han storkoste seg da han fikk Bubo til å løpe etter seg og prøve å fange ham.
Han gikk rett i matskålen til de andre og prøvde å spise mens de holdt på og Kluivert er jo så snill så han bare løftet hodet vekk. Tetrix derimot knurret skikkelig til ham og da gikk han litt vekk.

Nå ligger han og sover som en stein. Etter flere timers herjing måtte han jo bli trøtt til slutt. Det var jo så mye nytt og spennende å utforske så hvem har tid til å sove da ? Snorre har vært kjempeflink å løpe ut med ham og nå går han til døren og piper allerede når han vil ut ;o).

Så, nå blir det valpetid fremover, med moro og utfordringer som følger med. Takk Åse for en nydelig valp som har fått alt det beste i valpekassen. Ikke redd for noe.

I morgen skal Snorre og jeg opp på utstillingen for fuglehunder og se på Lexie som skal i ringen for første gang. Håper det går fint. Hun er nydelig men kan kanskje bli litt stor for dommeren. Vi får vente og se. Bubos pappa skal stille også så det blir spennende. Får bare håpe jeg er litt bedre av forkjølelsen jeg fikk her om dagen. Har vært skikkelig dårlig et par dager nå men kanskje det løsner litt snart.

Nå får jeg kikke litt på fotballkampen før jeg kryper til køys. Det blir tidlig opp i morgen også men da til noe mye kjekkere enn å gå på jobb😉

Søndag 10 juni 2012

For en fantastisk helg. Spesielt i dag med nydelig vær og strålende sol. Sander (barnebarn) kom i går og var hos oss til i dag. Han storkoser seg med hundene og spesielt med Tetrix, som elsker at de leker med ham.

I dag dro vi til Herdla. Der har det vært villmarksmesse i helgen og det krydde med biler og folk overalt. Vi dro til siste snuplass så Livar kunne gå tur mens jeg klipte hunder. Hadde avtale om å klippe far til Bubo og Lexie som vi hadde med oss til Bergen i fjor fra jakten. Begge skal på utstilling til helgen. Bildet viser Lexie, nå 11 mnd gammel. Er hun ikke blitt flott ? Hun har den nydeligste rødfarge på pelsen jeg har sett på lenge og er fantastisk blank og fin. I tillegg har hun fortsatt med å vokse seg finere og finere. Så det skal bli spennende å se hvordan det går til helgen 🙂. Vil tro at dommerne evner å se hvilken flott hund hun er.

Nå nærmer helgen seg slutten så nå blir det en par EM kamper før kvelden er slutt. I morgen er det på jobb igjen. Så fine helger fyker avgårde dessverre men sånn er det jo alltid. Håper bare vi får mange av dem fremover.

Til helgen igjen skal vi hente Bubo hjem og det blir spennende også. Regner med at Tetrix blir skikkelig sur en stund fremover over å måtte dele på oppmerksomheten, men Kluivert blir nok veldig glad. Blir en travel tid fremover uansett med en liten tass som skal lære det meste.

Nei, sofaen og tv venter så får slenge meg på plass.....

Fredag 8 juni 2012

Denne uka har flyddt avgårde så det har ikke blitt mye tid til dagbokskriving. Livar kom hjem fra USA i ettermiddag og tok hundene med på tur så da fikk jeg endelig litt tid til overs. Ellers har det gått i jobb, turer med hundene og hjelp til min far.

Ellers ser dere bilde av vårt nye tilskudd til familien. Livar og Bubo som han skal hete falt for hverandre begge 2 og da var det gjort. Så nå får vi prøvd hvordan det er med engelsksetter i huset. Blir uansett spennende 🙂.

Nå er det helg og det er herlig at været skal bli bra. Tror morgendagen skal brukes til å bare slappe av, klippe noen hunder til utstilling og kanskje dra på villmarksmessen på Herdla. Kan nå dra ut en tur og se. Sikkert mye artig der.

Livar fikk tatt noen flotte fuglebilder i USA og de kommer nok på fuglesiden etterhvert tenker jeg. Han må vel bare få summet seg litt etter turen.

Nå venter jeg bare på at de skal komme hjem fra Herdla så jeg får tatt litt ull av Tetrix. Det kan trengs. Helt vanvittig hvor det vokser. Men sånn er det jo alltid. Det vokser mest det som ikke bør vokse. Nei, jeg får dra ut og nyte siste rest av kveldsolen til de kommer hjem.

Mandag 4 juni 2012

Her er Snorre i sitt rette element😀. Vi var og besøkte valpene til Åse igjen i går og de var bare herlig. Livar falt pladask for den ene og vise versa så det spørs om det ikke løper en sånn rundt i huset her om en stund. Kluivert nærmer seg jo 8 år og det tar en stund å lære opp en ny så da så, sier Livar😉. Ja,ja skjønn er de i hvert fall, det er sikkert.

Så kom regnet tilbake. Håper bare ikke det skal være sånn til Livar er tilbake fra USA men det skulle ikke forundre meg. Det er jo jeg som skal gå på turer nå.
Han skal avgårde kl halv 4 i natt så det blir med Taxi, der går grensen for meg. Jeg kjører tidlig jeg også men det får være grenser. Er jeg på jobb til 6 får det være bra.
Så i dag og resten av uken er det bare å komme seg til køys tidlig så jeg kan komme meg hjem litt tidligere.

Det var tungt å starte på jobb igjen i dag etter 9 dager i streik. Mye som ventet på oss, det hadde dessverre ikke forsvunnet mens vi var vekke. Men sånn er det bare. Etter den søte kløe kommer den sure svie.......😮

Søndag 3 juni 2012

Klokka har passert midnatt for lengst og jeg bør vel snart finne køyen. Skal tidlig opp og reise til Åse i morgen. Snorre vil gjerne se valpene en gang til før de reiser til sine nye hjem. Og det vil jo vi også🙂.

Denne hjortekolla sto ved veien da Livar kom fra Herdla i kveld. Den fulgte med Livar da han tok bilder men virket ikke veldig redd akkurat. Flotte dyr er det åkke som.

I dag har vi vært hos min far og slått plener og Livar har slått her også. Gresset vokser i hvert fall selv om det er blitt iskaldt ute. Ned i 7-8 grader igjen, det var den sommeren !!!!. Godt vi er ferdig med streiken. Og at været var så fint da vi satt streikevakt.

På tirsdag reiser Livar til USA på møter og kommer hjem igjen fredag. Da blir det litt mer stress på meg når jeg må ta hundene alene. Men er jo vant til det så det går nok bra.

Nei, klokka passerer 1 på natten nå så nå er det god natt for meg🙃.

Søndag 3 juni 2012

Fredag 1 juni 2012

Denne skjønne fugleungen hadde hoppet ut av rede i takrennen en morgen i forrige uke. Han satt nede ved garasjeporten da vi kom ut. Tenker de er godt i gang med kull nummer to allerede. Hvis de orker i denne kulden som er kommet tilbake 😠.

I går viste jeg hvordan jeg klipper fuglehunder på VFK sitt medlemsmøte. Det møtte bra med folk og det virket som de var fornøyd og fikk en del tips å ta med seg videre. Klippet 4 hunder også så jeg har kjent det i skuldrene i dag ja🤭.

Ellers går vel streiken mot slutten nå. Litt synd for det var jo kjekt med disse streikevaktene også da, men det er nok det beste. Vi har vel ikke så mye å klage over når alt kommer til alt. Uansett en ny erfaring å være med i streik. Har ikke streiket før og opplever det vel neppe igjen så lenge som jeg jobber. Var 28 år siden sist og det blir vel like lenge til neste gang.

I helgen reiser vi kanskje en tur til Åse og ser valpene igjen. Nå skal de snart leveres så det går jammen fort. Det blir nok rart når 9 livlige valper plutselig forsvinner. Det må jo bli veldig stille i huset etterpå. Selv om de store endelig klarer å lage liv nok🙂.

Klokken nærmer seg 12 så nå skal jeg snart gå å legge meg. Kunne jo hende det ble sol og mer varme i morgen og da skal jeg sole meg. Det er i hvert fall planen.

Onsdag 30 mai 2012

Så er en ny streikedag over. Må innrømme at det er litt godt med korte dager der du kan dra hjem når du har hatt vakten din. Og i dette været er det fint å sitte streikevakt ute. Får bare håpe været holder like lenge som streiken.

Dette bilde av 2 Tundrasniper tok Livar i går kveld på Herdla. Nydelige farger syns jeg. Nå er han på fototur igjen etter å ha vært på Herdla med hundene.

I morgen skal jeg holde kurs i klipp av setter til utstilling. Etter det skal jeg klippe en hund eller to til så da går kvelden med det. Det nærmer seg jo den doble utstillingen for fuglehunder nå så det er vel en del som trenger klipp. Skal ikke stille Kluivert men må jo opp og se første dagen. Andre dagen skal vi i barnedåp så da er det jo utelukket. Lexie skal også stille så det blir jo spennende.

Ellers skjer det vel lite nytt for tiden. Ferietiden nærmer seg nå på jobben og da blir det vel mye roligere. Signe går på ferie om 3 uker så da blir det litt kjedelige uker men,men, hun må jo også ha ferie. Det er jo enda en stund til jeg får ferie. Får ta noen dager innimellom.

I dag har jeg badet Tetrix så han går rundt og er veldig fornærmet nå. Han liker ikke å bade men han må nok det innimellom likevel. Så mye støv som er i luften nå merket jeg det godt på vannet. Kan se at han er ren i pelsen nå men - ser dessverre også at den vokser alt for fort. Så jeg må nok til med et skippertak igjen og det litt fort.

Nei, nå får jeg gjøre unna kveldens gjøremål før det er ny streikevakt i morgen tidlig😎.

Søndag 27 mai 2012

Da har vi kommet hjem etter et par dager på Utsira i et alldeles nydelig vær. Ikke en krusning på havet omtrent, selv om det er så langt ut at vi ikke ser land fra noen kanter en stund.
Utsira er en liten øy og svært vakker, spesielt nå om sommeren. De har et rikt fugleliv og det var grunnen til at vi dro denne helgen. Livar skulle se etter fugler og fant en del også selv om han ikke fikk bilde av alle. Men han fikk bilde av noen, der i blant svarhodespurv som er svært sjelden her. Så han var fornøyd.

Bildet viser en hytte som er bygget av bare rekved og annet som de har funnet langs sjøen. Veldig spesiell og fargerik må jeg si. Det er vel ikke akkurat den standarden de fleste vil ha i dag men et artig innslag.

Vi fikk leie en rorbu helt i sjøkanten og været var som sagt nydelig. Jeg satt ute på fergen hele veien tilbake til Haugesund og solte meg. Det trengtes ikke hverkan jakke eller andre varme plagg og det er nok sikkert ikke ofte. Det er tross alt åpne havet og turen tar over en time. Det var "Siradagene" også denne helgen og mye folk så det gjalt å stille seg tidlig i fergekø da vi skulle hjem. Fergen tar bare 21 biler og det er jo ikke mye. Vi kom 2 timer før fergen gikk og da sto det allerede flere biler i køen. De parkerte der og så gikk de og kom tilbake en halv time før fergen gikk. Vi gjorde det samme😀.

Nå er jeg i streik !!!! Sitter vakt noen timer og så er det fri resten. Jammen godt det har vært flott vær, da har det ikke gjort så mye å sitte ute på vakt. Får bare håpe streiken er over sammen med finværet.

Klokka nærmer seg midnatt og jeg kjenner jeg er trøtt. Har ikke blitt så mye søvn, tidlig opp hver dag hele uken. Men i morgen skal jeg IKKE stå tidlig opp, det er sikkert🙃.

Mandag 21 mai 2012

Er det ikke typisk 😠, solen har strålt fra skyfri himmel i hele dag og i det øyeblikk jeg er kommet hjem og går ut på terrassen skyer det over. Grrrr sier jeg bare. Det er til å bli forbannet over, det er sikkert.

Denne oksen kjørte vi forbi på lørdag. Han lå der så fint og tygget drøv. Men jeg ville ikke hatt ham etter meg med DE hornene, det hadde ikke smakt særlig godt er jeg redd.

Livar er dratt til Herdla med hundene. Jeg sa nei til å være med fordi jeg skulle sole meg men det gikk ikke nei. Skal være med i morgen så skinner nok solen. Kunne visst komme noen ettermiddagsbyger i dag og det er nok de som er på vei. Men ellers har det meldt kjempevær i en uke fremover. Det er jo nesten ikke til å tro.

Nå skal jeg trene litt i stedet !!!! tro det eller ei. Men jeg skal ikke overanstrenge meg, bare litt lett trening 🙂 Har plantet litt flere blomster i kveld så nå får det holde. Det skal jo vatnes også fremover så da har jeg mer enn nok.

Søndag 20 mai 2012

Endelig kom sommeren her også😀. I dag har været vært nydelig og blåmeisen sang så flott utenfor. Livar tok dette bildet for noen timer siden og det syns jeg var kjempefint.

Ellers var vi på langtur i går. Startet hjemmefra halv 7 og kom hjem 11 om kvelden. Da hadde Livar fått 10 nye fugler i samlingen og var glad og fornøyd. Og hundene hadde fått 3 flotte turer innimellom kjøring og fotografering så de var også fornøyd. Jeg var mest trøtt etter å ha stått tidlig opp og kjørt mye men det var en flott tur.

I dag har jeg vasket litt hus til tross for finvær for jeg har jo ikke vært så mye hjemme i det siste. Men litt tid på terrassen ble det likevel og Tetrix fikk seg en omgang med litt ullfjerning og napping. Han likte det bare passelig, fikk meg noen skikkelig olme blikk og han ble om mulig enda surere når Livar kom og holdt ham for meg.

I månedskifte mai/juni skal jeg på medlemsmøte til VFK og vise klipp av setter til utstilling. Så skal du stille setter må du komme da så kanskje du lærer litt om klipp. Skal nå prøve å vise litt av det jeg kan.

I morgen begynner ny uke, litt synd vi må på jobb med det finværet men det får våge seg. Lettere å stå opp når været er som nå. Og til helgen er det pinse så da får vi jo en fridag til.

Nå har jeg en skikkelig strykejobb foran meg så jeg får vel bare begynne. Har utsatt det lenge nå og det viser på mengden også. Synd at ikke jobben gjør seg selv men det gjør absolutt ikke denne😥

Tirsdag 15 mai 2012

I kveld var det antydning til vår utenfor kjøkkenvinduet😀. Måtte det bare vare en stund men det gjør nok ikke det. Meldt regn fra i morgen igjen.
Her er det bare å nyte det mens man kan.

I dag begynte sommertiden på jobb. 3 kvarter mindre å jobbe hver dag er ikke så verst. I hvert fall ikke de dagene været måtte være bra. Har plantet litt både der og hjemme sånn at det ser litt sommerlig ut i det minste.

Fredag reiser vi antagelig en liten helgetur et eller annet sted for å komme bort litt. Det kan bli litt godt. Vi får reise etter været, der det melder litt fint i hvert fall. Men først får vi ta en dag til på jobb og feire 17 mai. Det blir nå ikke så mye feiring for vår del. Når man ikke har små barn så er det ikke så viktig å komme seg ut. Spesielt ikke når det blir dårlig vær. Men rømmegrøt må vi ha, det hører med.

Livar har vært sin vanlige tur på Herdla og var svært fornøyd da han kom hjem. Flere gode bilder festet på film og da er han veldig fornøyd.

Fikk spørsmål i dag om å holde et kurs i klipp av settere så det får jeg gjøre hvis det passer med tidspunktet. Bare 1 mnd nå til den store festivalen med dobbel utstilling for fuglehunder som er hvert år. Lexie skal prøve seg i junior klassen i år og det blir spennende. Hun er blitt en stor flott tispe og svært lydig. Så familien er veldig fornøyd med henne🙂. Vi skal passe henne noen uker i sommer mens de er på ferie og det går nok bra. Hun er like glad når hun ser oss fremdeles.

Nei, nå får jeg ta en titt på nyhetene før jeg gjør andre ting.

Søndag 13 mai 2012

Da er vi kommet hjem fra bursdagsselskap i et forferdelig ruskevær. Er vi i oktober eller ???? Dette blir jo verre og verre. Ja,ja isostekaken forsvant på et øyeblikk, akkurat som de gjør på jobben når jeg tar med meg der. Men så er den ganske god også.

Livar dro for å fylle diesel kl 8 men den gale fyren reiste først ut på Herdla, i dette været. Der var det nemlig kommet en fugl han skulle hatt bilde av.
Tipper han er dyvåt når han kommer hjem, og jeg synes ikke synd i ham.

I morgen er det på jobb igjen men bare i 3 dager så er det langhelg. Det skal bli herlig. Håper bare det blir litt sommer da. Jeg har plantet en haug med blomster ute men er redd de blir ganske traspet hvis ikke vinden gir seg snart.

Nå har jeg laget en svær panne med betasuppe så nå er middagen reddet et par dager og lett å få varmet når vi kommer hjem fra jobb. Og så smaker det veldig godt når du lager den fra bunnen av med masse kjøtt og deilig kraft. Nam,nam, kunne tenkt meg å spist nå jeg. Men middag kl 19 er vel seint etter besøk med pizza og kaker og diverse annet. Får nok vente til i morgen. Pleier alltid å lage mye så fryser jeg ned i passe porsjoner og da har vi mange lettvindte middager. Godt tips til de som ikke visste at den kan fryses. Er like god når du tar den opp igjen. Men trenger et døgns tining.

Får gå inn og sjekke været, sikkert ikke mye oppløftende, men det er alltid et håp😉.

Søndag 13 mai 2012

Etter 5 hektiske måneder med en syk mor som døde i slutten av april begynner jeg så smått å komme tilbake til hverdagen. Det har vært en trist tid og da er ikke hjemmesiden det man tenker mest på.

Så i dag var det veldig kjekt å reise på besøk til Åse og se på de herlige valpene hennes. 9 stykker løp rundt, den ene finere enn den andre men her er min lille favoritt. Rett og slett nydelig den lille tassen. Smeltet hjertet mitt totalt😘.

Snorre var med og han ville nok hatt med seg både en og to hjem ( jeg også), men det var nok bare "se men ikke røre". Vi skal nå ta en tur til å kikke på dem før de blir 8 uker. Uansett en svært koselig tur til Åse og Ove som alltid er like gjestfrie.

Ellers ser vi frem til en langhelg fra onsdag. Skal bli godt med noen dager fri så kanskje vi tar oss en helgetur så Livar får tatt noen bilder hist og her. Han er jo like syk hver gang han ser observasjoner på nye fugler på steder det er for langt å kjøre til sånn på sparket. Interessen for fotografering er bare stigende for den gutten. Men det er jo bare kjekt. Det verste er at jeg ikke kan kjøre en meter lenger uten at jeg ser etter fugler alle steder. Så det blir mange stopp når vi kjører rundt. Nå har det ikke vært mange turer på oss det siste halvåret, faktisk ingen, så vi får prøve å ta igjen litt nå.

18 mai er Tetrix 4 år !!! Hvor har tiden blitt av ? Syns vi nettopp fikk den lille spretten i hus. Verker etter en liten ny tass, det må jeg innrømme. Men jeg får ha tålmodighet, jeg ønsker meg en som også kan gjøre det godt i ringen. Men en dag.......

I morgen er det gebursdagsbesøk til Caroline som fyller 6 år samme dag som Tetrix men som skal feire i morgen. Så nå har jeg nettopp laget kake ( klokka 1 om natten !). Når solen går ned i vest osv er det noe som heter men det stemmer ikke helt her. Har bare ikke hatt tid før nå.

Ja,ja er vel på tide å krype i bingen. Satser på å være for fullt tilbake på dagboken nå fremover og at det snart blir sommer ute, og ikke bare på kalenderen🙃.

Søndag 4 mars 2012

Ja, da er det vel på tide å skrive noen ord i dagboken igjen. Har ikke vært så motivert til det hittil i år med 2 syke foreldre og lite fritid. Blir liksom ikke så lysten på å skrive på hjemmesiden da.

Året har gått fort hittil. Ukene fyker av sted og endelig begynner temperaturen og gå litt mer oppover. 11 grader i skyggen her i dag og det er det meste hittil i år.

I går fyllte Kluvert 7 år😀. Hadde vært veteran på utstilling etter de gamle reglene og det er jo utrolig. Han er jo som en ungdom fremdeles, både i sinn og skinn, og bra er det. Tetrix nærmer seg jo 4 år også så tiden går veldig fort. I morgen er Tango 4 år, og et av Epo`s valpekull blir også 4 år da. Så mange 4 åringer nå. Nærmer seg NKK utstilling i Bergen snart og da skal Tango i ilden. Håper inderlig at han får sitt championat da.

Livar er stadig på jakt etter nye fugler i samlingen og jammen  dukker det opp nye også. Trodde han måtte ha fått de fleste som er her på Vestlandet etter hvert men neida. Vi har jo ikke reist noe sted på lenge så det blir her han må gå. Tipper han verker etter å ta en tur eller 5 men han får bare ha tålmodighet en stund enda. Blir vel noen turer i løpet av året likevel.

Ellers er det ikke så mye nytt her, leser om valper og kull hos flere andre og utstillinger også, men her er det som sagt stille på alle fronter for tiden. Men når andre ting blir viktigere så må nok alt som er morsomt vente.

Nå har vi hatt en uke der vi kunne kjøre til jobb uten de store køene siden det har vært vinterferie. Men i morgen er det slutt. Da er det bare å komme seg tidlig opp ellers blir det laang tid i kø. Skal prøve å ta meg tid til litt oftere dagbokskriving fremover, nå går det i hvert fall mot lysere tider og det er da noe å se frem til🙂

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 10:32

Nye regler i 2017
https://www.njff.no/nyheter/Sider/Nye-jaktregler-i-Sverige.aspx og linker her: http://svenskjakt.se/start/nagonstans-att-jaga/

mvh
Livar

22.08 | 13:49

Ønsker rypejakt Sverige 2017

04.05 | 18:01

Jeg tror det, av den enkle grunn at du da har dokumentert at du er
Kvalifisert til å jakte (får ikke løse jaktkort uten jegerprøve eller tilsvarende)

04.05 | 15:27

Hei, flott side. Er det noen som kan svare på om det er nødvendig å betale norsk jegeravgift når det kun er Sverige jeg jakter i?