Dagbok

Søndag 26 september 2010

Det ble tidlig opp i dag også men fikk sove litt lenger enn i går så det gikk greit. Jeg hentet Signe litt før 9 og så kjørte vi til utstillingen. I dag ville Signe at jeg skulle gå med Tango og det var helt greit for meg. Han var ikke så pigg i dag som i går og det betyr at man må jobbe litt mer med ham i ringen. Siden jeg er litt mer dreven i faget var det greiest at jeg gikk med ham. Dommeren i dag var streng og det var mange som måtte se den blå sløyfen i dag. Men ikke Tango. Rett til topps🙂 Dommeren syns han hadde et fantastisk flott hode og det er jeg helt enig i. I tillegg har han flott kropp så da gjør man det jo jevnt bra. Men at han skulle slå championer og ta hele greia hadde selv ikke jeg ( den evige optimist) trodd. Tror vi er nesten like glad som Signe og Adrian. Siden vi har så mye med ham og gjøre er han litt `vår`også i hjerte.
Nå står NKK certet for tur. Og jeg skal jo jakte på cacib så da blir det litt turer på oss på nyåret. Men det er bare kjekt, vi har det så koselig på turene våre. Gleder meg allerede.

Bilde viser Tango på bordet under bedømmelsen i dag. Tatt med mobil så ikke helt nærme, men det får duge.

Lørdag 25 september 2010

Sto opp halv 7 for å rekke å bli ferdig og halv 9 dro vi avgårde. Da vi kom frem var Signe og Adrian kommet og vi benket oss sammen med dem så godt vi kunne. Like etter kom Anne-Katrine med lille Mia som jeg skulle stille og så dukket Elin opp for å være med i heiagjengen.

Først skulle Mia i ilden men det gikk ikke så bra. Hun ville overhodet ikke vise seg og trenger mye mer utvikling også. Det så vi sammen med de andre at hun trenger mye mer tid.

Så var det Tetrix. Han løp og viste seg like flott som han alltid gjør og fikk sin Bir rosett med flott kritikk.

Nå nærmet det seg Signe sin tur. Hun var lettere nervøs fra tidlig morgen og det er jo forståelig. Hun har ikke gått så mange ganger i ringen ennå. Men hun viste Tango flott og vant åpen klasse hanhund med Ck der det var 7 stykker. I beste hanhundklasse gikk det ikke fullt så bra. Da ville ikke Tango vise seg som han hadde gjort før og han ble derfor 4 BHK totalt. Men det er likevel kjempebra i den konkurransen som det alltid er i den ringen. Veldig bra jobba Signe, i morgen går det enda bedre.

Vi ventet på gruppen med Tetrix. Det var en Sort/silver som også ble Bir men i hvitt og salt/pepper ble det ikke delt ut Bir. Men vi kunne spart oss bryet. Hun som dømte gruppen så ikke på de små hundene.

Jeg forundrer meg alltid på hvorfor det er så mange forskjellige raser i den gruppen. Det er utrolig skjelden at schnauzere blir tatt frem, det er som oftest store raser. Så du får ikke mye lyst til å vente på gruppen og det er skjelden jeg gjør det også.

Nå skal Tetrix få en lang pause fra utstilling, helt til nyåret. Men Tango har noen cert å hanke inn så det blir ikke så fredelig for han nei. Satser på at det går enda bedre i morgen.

Søndag 15 august 2010

Sto opp kvart over 4 for å rekke å vaske ut hytta og komme oss tidlig nok av gårde til å slippe køen. Tango skulle i ringen som 9 ende hund så vi kunne ikke risikere noe. Det var kaos begge dager og omtrent umulig å bevege seg mellom ringene p.g.a telt og folk.

Tango var ikke i form i dag og ville helst sove fra alt sammen. Han fikk strålende kritikk som han alltid gjør og 1 premie. Men av 14 hanner i åpen klasse ble han ikke plassert. Han er ikke så vant til dette stresset som våre er, så alle inntrykk hadde nok gjort sitt.

Så var det bare å vente, å vente, å vente. Halv 3 kom Tetrix i ringen. Det var overskyet de første timene men så kom solen, og varmen. Jeg er imponert over Tetrix som etter all den ventingen likevel entrer ringen som om han nettopp har ankommet plassen. Alltid giret og det er jo lett å gå i ringen med en slik hund.

Jeg hadde jo ingen forhåpninger i dag så jeg er svært fornøyd med å vinne åpen klasse igjen med Ck. Nå har han 10 cert og 15 ck og er bare 2 år. Alle dommere liker ham så han har en fin fremtid foran seg når han er ferdig utviklet med massen i kroppen.

I 10 tiden kom Toril, oppdretteren til mange av Epo`s valper og hilste på oss. Hun hadde tatt turen fra Drøbak og det var veldig koselig. Det blir ikke så ofte vi har tid til å treffes så da må vi bruke de muligheter vi har. Hun holdt ut helt til Tetrix hadde vært i ringen og hjalp Signe å passe hunder inni mellom mens vi var ved Tetrix sin ring.De to hadde kost seg med is og greier, fikk vi høre etterpå mens vi slet med varmen🙃 Veldig koselig Toril, vi sees nok snart igjen🙂

Ca halv 4 dro vi hjemover, egentlig trette som bybud alle 3 men 8-10 timers tur ventet.
Les mer i dagboken.....

Bildet viser Ulla, Tango`s oppdretter, med Tango da hun stillte ham på lørdag.

Lørdag 14 august 2010

Vi sto opp før 5 og fikk luftet hunder og gjort oss klar så vi var i bilen vel halv 7. Var fremme vel halv 8 og heldigvis for det. Kjørte i en liten kø og fikk bra parkering. De som kom en halv time senere sto i kø 1 time og 3 kvarter. Det var rett og slett kaos.
Bildet viser et oversiktsbildet av utstillingsområdet. Det viser på langt nær hvor enormt med telt, mennesker og hunder det var men gir vel et lite inntrykk.

Tango`s oppdretter Ulla kom ens ærend fra Sverige og stillte Tango. Veldig hyggelig og treffe henne igjen. Håper det passer med en utstilling slik at vi kan besøke dem i Sverige en gang til neste år. Vi er i hvertfall hjertelig velkommen, det vet vi.

Vi var ikke hjemme ved hytten før i 4-halv 5 tiden og da sank vi sammen på hver sin solstol en stund før vi dro på tur med hundene. De har sovet som steiner i hytten etterpå. Alt for varmt ute, minst 25 grader og ikke et vindpust.
Så lagde vi deilig biff og koste oss.

I kveld må vi få det meste i bilen igjen. Må enda tidligere av gårde i morgen for Tango skal i ringen kl 9. Vi har ingen forhåpninger noen av oss men vi får nå stille opp for det.

Vi har hatt det fantastisk til nå på alle måter. Melder enda varmere i morgen så det kan vel bli i meste laget for hundene, spesielt for Tetrix som skal inn seint på dagen. Men vi får nå en flott tur hjemover.


Lørdag 24 juli 2010

Våknet til en fantastisk flott dag kl halv 5 i dag morges. Nesten ikke til å tro etter det været vi hadde tdligere i uken.

Kvart på 7 var jeg i bilen på vei for å hente Signe og så bar det videre til fergen. Det var blikkstille på sjøen og vi koste oss nedover. Signe hadde med både boller og skiver som smakte fortreffelig.

Karmøy var like flott som jeg husket den og den viste seg fra sin beste side i tillegg. Signe syntes også at det var flott der. Men litt vel mye 50 soner og fotobokser er det blitt der syns jeg. Så det gjaldt å ta det med ro.

Vi var fremme rundt 11 men visste vi hadde god tid. Så vi hentet bur og bord og ellers det vi trengte og tok oss god tid til ringen.
Tetrix kom i ringen rundt halv 2 og Tango en halv time senere. Traff som vanlig flere kjente fjes og ble kjent med noen nye. Sånn er det hver gang. Surt med Tango som glapp certet igjen men vi gir ikke opp. Det er bare å fortsette treningen.

Siden det var så seint på dag fant vi ut at vi like godt kunne vente på gruppen. Det var 22 hunder i gruppen så jeg visste jo at det var håpløst. Men det ble nå plassert en mellomschnauzer på 3 plass så det var bra.

Vi tok det med ro oppover igjen så vi fikk tatt litt bilder og luftet hundene et par ganger. Og det var så varmt og fint at det hastet liksom ikke med å komme i hus.

I Haugesund stoppet vi ved Haraldstøtten og bildet viser Signe med de 2 trollene. Vi tok noen bilder og nøt utsikten og været en stund før vi kjørte videre til fergen.
Der måtte vi vente en stund men det gjorde ikke så mye. Traff noen kjente fra jobben og da gikk tiden fort.

Halv 9 satte jeg Signe av hjemme og 9 var jeg hjemme selv. Ganske trett nå men vi har hatt en fantastisk dag. Som vanlig når vi reiser på tur. Blir ikke lenge til neste.
🙂 🙂

Søndag 4 juli 2010

Vi reiste hjemmefra i halv 9 tiden fredag morgen og traff Signe og Adrian da vi kom til Voss. Så kjørte vi sammen resten av veien. Vi hadde flott vær på hele turen og mange stopp underveis. Stoppet og spiste på fjellet. På Dovrefjell var vi så heldig å få se en moskusokse som beitet langs elven ved siden av veien. En hel rad av biler stoppet for å ta bilder (vi også).
Var ikke fremme før i halv 10 tiden og da spiste vi medbrakt betasuppe som bare var til å varme opp.Hyttene var helt ok og lå rett ved siden av hverandre. Så etter å ha bært inn alt fra bilen var det nesten bare å ta kvelden.

Lørdag morgen reiste Signe og jeg alene til utstillingen med de 2 små. Resultatene står under Nyheter. Vel hjemme igjen grillet vi og koste oss i den flotte solen. Heldigvis er Adrian, som er fra Argentina, en mester i grilling. Vi hadde jo bare engangsgrill, men Adrian tryllet frem en fantastisk mat som du ikke hadde fått bedre på restaurant.
Signe og jeg gikk tur med hundene før maten så vi kunne bare kose oss resten av kvelden. Snorre har kost seg, for her er mange aktiviteter for barn og han blir kjent med de andre barna på et øyeblikk. Til og med en fra Nederland fikk han kontakt med og de lekte lenge sammen og kommuniserte på et eller annet vis som holdt i massevis.

Søndag reiste vi til utstillingen alle sammen. Etter at Tango var ferdig i ringen kjørte vi til Hovin Bygdegård der Snorre, Signe og jeg gikk tur med hundene mens Adrian og Livar koste seg i solen. Siden begge har vonde rygger og vondt for å gå er det vi som har turjobben. I dag var det bare flott at vi fikk gå. For det var en nydelig fjellgård med turstier i alle retninger. Rett og slett fantastisk flott.
Så dro vi hjem og spiste restene fra grillingen i går. Det smakte akkurat like fantastisk i dag. Etterpå har vi slappet av og kost oss og har det bare fantastisk.

I morgen drar vi hjem igjen. Vi har hatt en fantastisk tur så langt. Fått sett mye og hatt det bare fint. Signe og Adrian er veldig koselig og avslappende reisefølge og hundene koser seg sammen.
Nå sitter jeg utenfor hytta og skriver og skulle ønske jeg hadde mange uker med ferie. Men, jeg må nok vente en stund ennå. Livar må bli frisk i ryggen, så blir det nok mange nye opplevelser på jaktferien også.


Skal legge inn bilder senere.

21 juni 2010

Vi dro avgårde fredags morgen for å reise til Åse på hytten i Vang. Livar har jo vært syk i ryggen en stund men mente at det var ikke verre og være der enn hjemme. Vi ankom i 6 tiden på kvelden til en fantastisk flott hytte. Synd det blåste så veldig at det var guffent å være ute, men inne var det mer enn koselig nok. Åse hadde laget deilig pizza og alt var supert, nesten......

Livar var nemlig blitt merkbart mye dårligere på turen. Så utpå kvelden kunne han omtrent ikke gå, stå eller ligge. Natten ble tilbrakt i sofaen i sittende stilling.

Lørdag var det bare å få ham til lege i Fagernes. Der fikk han en sprøyte med sterke saker og resept på enda mer smertestillende. Han ville ikke reise hjem for vi hadde jo lovet å komme og alle valpeeierne stillte jo opp ens ærend for at vi skulle treffes alle sammen. Men det resulterte jo i at jeg måtte kjøre resten av turen og siden han er den som oftest kjører var det litt uvant.

Etter å ha vært innom Toril for en siste kikk på valpene som nå er leveringsklar bar det videre til Nøtterøy. Men vi rakk å hilse på noen valpekjøpere fra Bergen som vi falt for momentant. Herlige mennesker og kjekt at de bor såpass nærme for da får vi nok treffe igjen både dem og valpen som skal hete Morris.

Vi var fremme på hytten kl 8 og da var virkningen av sprøyten gått ut for lengst og Livar ble bare dårligere🤒 Takk å pris for Åse som var med oss. Hun hjalp meg gjennom hele helgen, med lufting av hunder, bæring av bagasje, matlaging og utstilling.
Takk og takk Åse, uten deg hadde dette blitt temmelig hardt🙂

Hytten lå helt nede ved sjøen. Nydelig sted men en forferdelig vind. Så vi ble temmelig forblåste når vi gikk tur med hundene.

Om morgenen søndag var det bare å få alt i bilene igjen og dra til utstillingen. Været var heldigvis mye bedre og det ble nydelig utover dagen.
Toril var allerede kommet og valpene til Epo dukket opp en etter en med sine eiere og det var så kjekt å se hvor flott de er blitt alle sammen. Og for et flott gemytt de har. Og når alle har veldig kjekke eiere i tillegg kan det ikke bli bedre. Som nevnt flere ganger gjorde jo alle 5 det også veldig bra og det er vi skikkelig stolt over. Takk til dere alle for den flotte jobben dere har gjort og gjør med Epo`s avkom.

Etter utstillingen var ferdig ble de fleste igjen og vi hadde en koselig stund med grilling før vi måtte sette nesen hjemover. Stakkars Livar som tilbrakte hele dagen sittende i bilen, parkert ved siden av oss under grillingen.

Med oss hjem til sine nye eiere i Nordheimsund hadde vi med oss vesle Zimba. Han er en herlig og svært tillitsfull liten tass som var snill som et lam hele veien. Toril gjør en fantastisk pregingsjobb med dem, det vises tydelig hver gang.

Vi var ikke hjemme før halv 2 i natt og nå drar vi til legen med Livar.....


Valpene fikk følgende premiering :

EPI : 1 uk, 1ukk, Ck 3 BTK
Zero : 1 uk, 1ukk, HP
Felix : 1 ak, 1 akk
Ronja : 1 ak,3 akk
Tipi : 1 ak, 2 akk, CK, 2 BTK


Bildet viser Epo i ringen

Lørdag 29 mai 2010

Etter en hard uke med sene kvelder og mye å gjøre klarte vi å forsove oss på morgenen men var likevel på plass litt over 8.

Arvid Wessel, eier av Epo`s datter Kemi hadde satt opp telt da vi kom så det var bare å innstallere burene og det vi ellers trengte. Takk Arvid, for teltet, det begynte å regne kraftig etter en stund og da var det nok mange som misunte oss vil jeg tro.

Først i ringen var Åpen klasse hanhund. Marco til LInda hadde virkelig vært i trening og ble fremvist fantastisk flott. Linda, du har vært kjempeflink 🙂.
Han fikk da også en flott 1 premie.
Kluivert fikk 2 premie men kjempefin kritikk. Bakbeina var ikke bra nok i bevegelse.

Epo gjorde det som jeg har skrevet kjempebra. Som vanlig hadde jeg nær sagt. Har vel lov til å si det også etter alle hans bragder opp gjennom årene. Men, kjekt å se at han fremdeles holder koken med de yngre.

Livar fikk æren av å stille Epo`s datter Kemi. En herlig tispe som fikk sin 1 premie som fortjent. I følge dommeren hadde hun den beste kroppen av de 4 tispene i akk men siden hun ikke er helt ferdig i hode ble hun plassert som nr 4.
Jeg fikk stille Snuppa til Åse og hun fikk også glimrende kritikk med 1 premie og ble nr 2 i klassen totalt. Hun mangler fremdeles masse i kroppen men når den kommer......ja vent å se sier jeg bare.

Nesten alle hundene jeg har hatt til klipping fikk 1 premie og det er jo flott. Gratulerer alle sammen.
Det ble bare 3 ck blant alle hannene og 2 blant alle tispene men dommeren Erik Petersen fra Danmark dømte likevel veldig bra gjennom hele utstillingen. Det tror jeg de fleste syntes.

Det ble en lang dag for oss som vanlig, for vi måtte jo vente på BIS veteran. Men så traff vi mange kjente som vi sjelden ser ellers så det var veldig kjekt. Blant annet John fra Os som vi reiste på jakt med i flere år dukket opp og det var særs hyggelig å treffe han og mimre litt om artige episoder under jakt turene🙂.

Så selv om jeg var dødstrøtt da vi kom hjem i halv 7 tiden på kvelden og sovnet i sofaen under Melodi Grand prix så hadde vi en kjempehyggelig dag🙂
Nå gleder vi oss til Nøtterøy utstillingen og den årlige turen med Åse.

Bildet viser Kluivert i ringen med Livar.

Lørdag 17 april 2010

Vi reiste avgårde i 9 tiden selv om vi ikke skulle i ringen før i 12 tiden med Tetrix og enda senere med Tango.

Og vi fikk store problemer med parkeringsplass som vi visste på forhånd. Inne i hallen var det kjempetrangt, vanvittig med folk og bur og hunder overalt. Men vi fikk nå satt oss ned til slutt.

Tetrix viste seg flott i ringen , som han alltid gjør men denne dommeren ville ha lengre hode. Ellers var kritikken kjempefin. Dommer var Anders Tunold-Hansen.

Etter at Tetrix var ferdig var det bare å vente på Signe som skulle komme med Tango. Det viste seg at dommeren var et annet sted så det ble mye venting til han kom dessverre. Kom ikke i ringen før kl halv 3 og da var Tango blitt trøtt av alle inntrykk og venting. Likevel viste han seg kjempebra i ringen men var ikke kvikk nok da vi skulle løpe. Dermed tapte han for en annen og ble 2vk med CK. Det er jo veldig bra men likevel irriterende. Så nå må Signe øve masse på å løpe med ham så han syns det er kjekt til slutt. For kritikkene hans er jo fantastiske, bare ros hele veien. Får ikke noen feil på kritikkene så det skal nok gå bra til slutt. Vi får nok kjempe litt begge 2 for å få NKK certene men før eller senere lykkes vi nok. Det var 10 hunder i beste hanhund klasse og der ble han ikke plassert.

Så var det inn for og øyenspeile Tetrix før det bar hjemover. Var hjemme i halv 6 tiden så det blir lange dager.
Og i morgen er det påan igjen.......

Lørdag 6 mars 2010

Da var utstilling nr 2 i år unnagjort.

Sto opp halv 5 for å gjøre klar både Tetrix og Tango før vi kjørte. Det er ca 1,5 timer å kjøre og Tetrix skulle i ringen vel 9 så det var bare å komme seg tidlig av gårde.

Tango bor hos oss nå fordi hans "foreldre" er i Argentina på ferie så jeg håpet spesielt at det skulle gå bra med ham så jeg hadde noen positive nyheter å sende over.

Tetrix fikk flott kritikk og fikk sitt 8 cert og Bir. Det ble en stund og vente før Tango skulle i ringen og klok av skade drøyde jeg i det lengste før jeg tok ham inn i hallen. De blir fort trett i hodet av alt som skjer rundt dem og siden han ble det sist var det bare å vente.

Og det hjalp. 4 BHK med CK i konkuranse med 13 hanhunder må sies og være bra  🙂
Nå har Tango 3 ck og 1 cert og det er skjelden under 20 hunder i rasen så det sier litt om at gutten er fin.
Han hadde 2 års dag i går så nå går han i åpen klasse.
Gratulerer til Signe og Adrian fra oss her hjemme i kalde nord. Vi passer godt på ham og vi tror han koser seg her med de andre gutta selv om det er litt konkuranse mellom ham og Tetrix om å få mest oppmerksomhet.

Vi var ikke hjemme før i 6 tiden på kvelden, ganske utslitt både 2 og 4 beinte. Da smakte det ekstra godt med hjemmelaget pizza.

Søndag 14 februar 2010

Da var vi vel hjemme igjen etter en fantastisk flott helg i Ølen.
Vi dro fra Bergen fredag ettermiddag i flott vær, med fullstappet bil og godt humør.
Vi skulle bo på en nedlagt gjestegård hos en venninne av Signe og var svært spent på hvordan det var der osv.

Vel fremme ble vi meget positivt overasket. Vi fikk en hel bygning for oss selv, hver sitt flotte rom med bad og hele etasjen til disposisjon. Der kunne hundene løpe som de ville rundt og boltre seg. I tillegg hadde hun et svært hus ved siden av med stor peisestue og hvor vi ble oppvartet til fingerspissene. Gikk til duk og dekket bord hele helgen og hundene fikk gå hvor de ville. Vi storkoste oss alle sammen, både to og firbeinte. Takk Anne for flott opphold og kjempefin service.😀😀

Lørdag var det Tetrix og Tinka som skulle i ilden. Heldigvis ikke før 11 så vi slapp og stresse altfor tidlig opp om morgenen. Det var 12 minus ute og bikkjekaldt men inne hadde vi det godt og varmt.
Vel fremme fikk vi fin plass rundt ringen og det ble ikke altfor lenge å vente. Tetrix fikk cert og Bir, Tinka ble 2 BTK uten ck. Det ble heller ikke delt ut tispecert. Jeg ventet ikke på gruppen da gruppedommeren bare dømte store raser og jeg hørte at det var det hun plasserte også.
Etterpå dro vi og handlet litt før vi satte kursen hjemover til Vikedalseter hvor vi bodde.
Gikk lang tur med hundene i strålende solskinn og litt høyere temperatur enn om morgenen.
Så ble det kos i peisestuen, deilig hjortegryte og god drikke før vi kubbet i 12- 1 tiden. Godt trette alle sammen etter en begivenhetsrik dag.

Søndag skulle Tango i ringen. Ettersom vi hadde fremmøte kl 12 fikk vi god tid til å pakke bilen og spise en deilig frokost før vi reiste til utstillingen.
Siden Tango skulle inn som hund nr 65 i ringen ble det lenge å vente. Tango var trøtt som et bybud og det viste i ringen også. Ville overhodet ikke vise seg og ble nr 3 i unghundklassen. Han hadde nok tatt seg litt for mye ut hele helgen sammen med de andre 2 også så det gjorde nok sitt. Veldig dumt men det går flere tog. Allerede om 3 uker faktisk.
Vi var ganske trøtte alle sammen da vi reiste hjemover. Faktisk så trøtt at GPS-en (meg) et øyeblikk glemte å følge med og dermed var Signe på god vei mot Oslo i stedet for Bergen. Det ble heldigvis fort rettet opp.
Etter å ha satt Elin av ble jeg med Signe hjem for å vente på LIvar som skulle hente meg.
Og der kom vel han med store flotte hjemmelagde fastelavensboller som han og Snorre hadde bakt😀
Gjett om det smakte godt ????
Og da jeg kom hjem sto det både morsdagsroser og et nydelig valentinhjerte med roser og ventet på meg😘
Så dette har vært en fantastisk helg på alle måter.

Søndag 27 september 09.

Det ble 1 UK, 1 UKK, HP på Tango i dag. Det får vi si er veldig bra for av 14 hanhunder var det bare 2 som fikk CK utenom Champion. Nesten ingen med HP heller.
Han fikk en glitrende kritikk der alt var svært positivt. Så han går nok en lysende karriere i møte jo eldre og mer ferdig han blir. Han viste seg utrolig fint i ringen så det begynner å sitte der også.
Gratulerer Signe og Adrian med kjempefine resultater både i går og i dag. 🤩🤩🤩

Lørdag 26 september 2009

CERT og BIM

Da har kompisene Tetrix og Tango vært på Bønes i dag og kommet hjem med hvert sitt cert. Tetrix fikk i tillegg Bim. Nå har Tetrix 6 cert og har nettopp fyllt 16 mnd. Fortsetter det slik kan det bli mange cert til slutt.
Nå skal han få noen måneder til å bli helt ferdig i kroppen og så kommer vi sterkt tilbake på nyåret.

Vi hadde seint fremmøte begge 2 og jeg hadde lovet å gå med Tango hvis jeg ble ferdig med Tetrix tidsnok.
Det skar seg selvfølgelig men Signe klarte å sikre seg certet uten min hjelp.

Dommeren likte Tango så godt at han nesten gikk helt til topps. I morgen skal Tango i ilden igjen og denne gang skal jeg gå med ham. Så får vi se om denne dommeren også liker Tango like godt. Vi håper på det.

Søndag 6. september

CERT og BIR

Vi var tidlig oppe men vasket ikke ut hytta siden vi kunne gjøre det etter utstillingen.

I dag gikk det enda et hakk bedre for Tetrix. Cert og Bir
Bjørg sin Arja fikk 2 røde.

Etter utstillingen sa vi farvel til Bjørg som satte kursen for Bodø. Vi sees nok igjen.😀
Vi dro og vasket hytten og satte så kursen mot Mo i Rana før vi kjørte inn igjen i Sverige. Mye bedre veier der borte..
Vi stoppet i Tärnaby hvor vi fikk overnatting.

Dagen etter reiste vi hele veien hjem som tok 22 timer !!!!  Var hjemme i 9 tiden dagen etter. Ganske utmattet alle 5. Men for en fantastisk tur vi har hatt. På alle måter. Er blitt kjent med masse nye kjekke folk. Treffer noen nye hvert år som vi fortsetter å holde kontakt med.
Nå blir det fuglemiddager fremover. Har både barn og søsken som venter på middag så det er bare å brette opp ermene.🙂🙂🙂


Lørdag 5. september

CERT og BIM

Vi kom til Ballangen kl.halv 9 om kvelden etter 9 timer på veien fra Sverige. Vi hadde ikke hytte første natten da meningen var at vi skulle kjøre om natten.Men vi fant snart ut at vi ikke orket likevel.
Men Bjørg fra kennel Enano forbarmet seg over oss og tok oss inn i sin hytte. Hun ga oss også sitt soverom og lå selv på sofaen. Takk skal du ha Bjørg. Veldig flott gjort. Vi er svært takknemlig.🤩

Var tidlig på plass dagen etter og som dere ser over ble det Cert og Bim på Terix.
Bjørg sin Arja fikk Cert og Bir. Gratulerer masse Bjørg, vel fortjent😀

Ballangen Camping ligger dessuten nydelig til ved sjøen med fantastiske turmuligheter. Vi har allerede bestillt plass til neste år. Men da for 2 netter. Bjørg skal slippe å bli kastet på sofaen igjen av oss.

Lørdag kveld 5. september

Om kvelden feiret vi begge certene med en god middag, denne gangen i vår hytte. Ellers var det mye interessant som skjedde utenfor hytta vår (se bilde). Her er det ingen som er nyfiken nei.

Lørdag 22. og Søndag 23. august

Utstilling i Mosjøen

Vi reiste hjemmefra torsdag kveld og etter en laaaang biltur var vi fremme ved Mosjøen Camping fredag ettermiddag. I hytta ved siden av traff vi Bjørg, Lisbeth og Monica. De var et hyggelig bekjennskap og vi fant tonen med det samme.

Utstillingen var ute begge dager og med et svært ustabilt vær var vi spente på hvordan det skulle bli. Det var opplett begge dager når vi var i ringen. Vi tok ikke hundeteltet vårt med denne gangen, det gjorde de andre! Som det fremkommer av bildet skiller vi/Tetrix oss ut i mengden, det er jo sensommer - solparasoll er tingen. 🙂

Tetrix ble 2 beste junior begge dager. Helt greit. Han ble slått av eldre og mer ferdige hunder hver dag.

Arja til Bjørg fikk cert + Bim første dag og 1 Pr. andre dag.

Monica sin hvite dvergschnauzer fikk ck den ene dagen.
Lisbeth sin riesenschnauzer fikk cert begge dager og ble NUCH dag 2. GRATULERER :-) Kjempegøy.

Vi traff og Line og Cathrine som begge har Pepalfa`s hunder. Det var kjekt. Har ellers bare mailet med Cathrine.

Etter endt utstilling dro vi videre til Sverige på jakt og nå kunne Livar nesten ikke vente.

Søndag 21. juni

Vestfoldutstillingen på Nøtterøy

Denne gangen er det Epo og Kluivert sin tur til å gå på utstilling. Dette er andre gangen vi stiller her og dette skal bli en tradisjon. Her får vi treffe valper etter Epo og Toril fra Tonekollen kennel.

Vi skulle bo sammen med Åse Uglehus og hennes 2 hunder, gordonsetteren Huffsetufsa og Engelsksetteren Småtøsen. Snorre var også med oss denne gangen. Åse har vi reist og bodd med før, det er like koselig hver gang. Hundene går godt sammen. Tetrix gjorde det imidlertid tidlig klart for Epo og Kluivert at de to tispene var hans. Småtøsen var nettopp ferdig med løpetid og luktet særdeles godt for en som har fått øynene opp for "damer".

Åse hadde ordnet med en flott hytte med stor terrasse og som lå for seg selv med flotte marker rundt. Vi spiste deilig mat og koste oss på terrassen om kvelden.

Denne gangen var været flott og utstillingsplassen er også fin. Vi traff Toril, Anne Grethe (eier av Chanira og etterhvert beryktet "Ravnedødar") og resten av gjengen da vi kom frem.

Valpene gjorde det forhodsvis bra. Noen 1 pr. og noen 2 pr. De er jo i utvikling alle sammen og har tiden foran seg.

Kluivert fikk 1 pr. og ble 3vk.

Epo gjorde det som alltid bra, Ck, Bir veteran og BIS veteran.

Tonekollens Chanira, som er mor til ett av Epo's kull fikk ck og ble Bim.

Huffsetufsa fikk ck i Championklassen og Småtøsen fikk Hp i juniorklassen.

Så alt i alt en flott dag på alle måter. Litt liten tid til det sosiale, men det får vi ordne til neste år og bli en dag lenger.

Lørdag 30. og Søndag 31. mai

Haugesund og Karmøy hundeklubbs fellesutstilling

Jeg våknet med et brak da tlf.ringte litt før kl 4 natt til lørdag. Jeg hadde forsovet meg og våknet av at Signe ringte og lurte på om jeg var våken. Og så jeg som skulle være i byen før 5 og hente henne. Gjett om det var en som fikk fart på seg. heldigvis godt hjulpet av Livar som var snill og stod opp.

Jeg fikk hentet Signe tidsnok til at vi rakk fergen. Hun var svært opplagt, hun som pleier være i koma på den tiden.

Vel fremme på utstilling viste det seg at vi godt kunne kommet for seint den dagen. Den finske dommeren likte helt andre hunder enn våres, så det ble 2 pr. på Tetrix og 1 pr. på Tango.

Etterpå dro vi rett til hytta vi hadde leid i Valevåg. Været var nydelig så etter å ha kommet på plass gikk vi en lang tur med hundene. Tetrix og Tango koser seg veldig sammen så de var glad og fornøyd. Vi stoppet også i solen og tok litt finpuss på hundene.

Om kvelden koste vi oss med god mat og drikke. Det ble mye latter etterhvert som "drikken" virket og vi sovnet som steiner da vi la oss.

Vi forsov oss ikke neste dag og denne dagen gikk det også mye bedre.

Tango fikk 1 pr. og HP og Tetrix fikk Ck, Cert og Bir. Vi ventet ikke på gruppen da det var lang vei hjem og vi var tidlig ferdig i ringen.

Min venninne Helga Skiftun fra Haugesund fikk Cert på sin vakre blå collie  "Spirit" begge dager og det var kjempegøy. Gratulerer masse.😀

Vi var skjønt enig om at vi hadde hatt en kjempekoselig tur som skal gjentas snart.

                                           😀😀😀😀😀😀

Elin 18.02.2010 15:03

Tusen takk for en fantastisk tur, jenter! Vi hadde jo sett for oss det verste, to netter på Ondskapens Hotell... :)

| Svar

Nyeste kommentarer

23.08 | 10:32

Nye regler i 2017
https://www.njff.no/nyheter/Sider/Nye-jaktregler-i-Sverige.aspx og linker her: http://svenskjakt.se/start/nagonstans-att-jaga/

mvh
Livar

22.08 | 13:49

Ønsker rypejakt Sverige 2017

04.05 | 18:01

Jeg tror det, av den enkle grunn at du da har dokumentert at du er
Kvalifisert til å jakte (får ikke løse jaktkort uten jegerprøve eller tilsvarende)

04.05 | 15:27

Hei, flott side. Er det noen som kan svare på om det er nødvendig å betale norsk jegeravgift når det kun er Sverige jeg jakter i?